Det komplexa livet

Publicerat: 24 april, 2011 i Familj, Tankar
Etiketter:, , ,

Det är bannemej inte lätt att vara människa idag – har förmodligen aldrig varit. Jag tänker på allt vi har att leva upp till, allt ansvar vi har, alla drömmar vi vill förverkliga, det komplexa i att få de unika individerna vi fött till världen att må bra och bli stabila och harmoniska individer.

Livet blir kusligt allvarligt då en unik individ går på en vacklande lina in i vuxenlivet. Då man ska finnas där men ändå inte, då man ena dagen skadar genom att vara en möjliggörare och andra dagen skadar för att man inte hinner se vad som är på väg att hända. Då man själv vet att vad jag än väljer kan det bli fel, eller rätt.

Ibland känns livet lite för komplext, ibland får man bara göra så att man helt enkelt tar en sak i taget. Det kostar på att vara en modern familj.  Man kan omöjligt vara kompett överallt, vi har bara 100 % som min kloka granne sa. Att karriärsklättra,  stå och putsa och inreda ljust och fräscht, planera resor och drömmar får kliva åt sidan vissa stunder i livet. Att vara närvarande, lyssna in, känna av och njuta är det bästa man kan ge den unika individen. I en dynamsik familjekonstruktion behöver vi finnas till i ögonblicket. Då det är avgörande att vi ser och hör just då. Just nu.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s