Spinning + Hårdrock = Jag lever

Publicerat: 8 april, 2011 i Tankar, Träning
Etiketter:, , , , ,

Jag surfar in på träningsanläggningen. Dagen har varit sådär lagomt stressig, några positiva framåtaffärer och några motiga. Tankarna är fortfarande ockuperade och kvar vid några frågor jag inte har löst. Blicken är så där tom. Inte här.

Men jag är här och jag hälsar glatt på receptionisten.

Jag träder in i spinningsalen, tar en cykel som står hyfsat långt bak. Känner att jag inte vill ha allt för många bakom mig då det var evigheter sen jag körde spinning. Då kan man ju avslöja hur jag anpassar mitt motstånd till det minimala, fegar lite för att sen öka succesivt då jag känner mig redo. Vet inte riktigt hur jag ligger till här. Jag har ju sprungit en del i vår men det blir aldrig samma påfrestning.

Gillar att jag är fri att välja, en av många anledningar till att Spinning passar mig extremt bra.

Instruktören välkomnar alla, drar ner belysningen, höjer musiken och drar igång uppvärmningen lite lugnt. Mjukar upp axlar och låter oss veta att dessa ska fortsätta vara nere genom hela passet, skönt, sätter axlarna på plats. Upptäckte att mina satt rätt högt upp. Ibland är man liksom inte medveten om att man går och spänner sig förens man blir ertappad.

Passet drar igång och till min stora glädje har vi en ledare som verkar gilla hårdrock. Hon ökar på ordentligt när vi är uppvärmda och redo för en rejäl pulshöjning. Hårdrocken, mörkret och tempot får mig att hamna i någon slags mental trans, får adrenalinet att flöda ut i kroppen och vilja anta alla utmaningar. Blicken blir nästan vild. Jag dras med i tempot, trots min försiktiga inställning från start vrider jag på motståndet och kör så att svetten lackar. Det är ofrånkomligt.

Mitt i allt detta, mellan varven då vi pustar ut och släcker törsten så infinner det sig något slags lyckorus och jag känner att jag lever. Vartenda cell finns med mig.

Då jag lämnar träningsanläggningen är min blick här och nu och den ler stadigt, lyckligt och tacksamt mot receptionisten.

För dig som inte har provat spinning, eller känner lite motstånd, ge det en chans eller allra helst flera. Det kan ta ett tag innan man lär sig uppskatta spinning, men när man väl har kommit in den träningsformen så ger det verkligen resultat. Konditionsträningen är optimal. Det är svårt att låta bli att inte utmana sig själv från gång till gång, vilket jag inte upplever är lika starkt i andra träningsformer. Men det är ju min upplevelse.

Du kanske tycker något helt annat? Låt mig få veta.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s